Eestlased pääsesid Langtangi orust tulema

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopterid Everesti baaslaagris.
Päästekopterid Everesti baaslaagris. Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP

Nepali maavärina järel Langtangi orgu lõksu jäänud viis eestlast said päästekopteri peale, mis toimetas nad Dhunchesse, reisiseltskond peaks jõudma lähiajal pealinna Kathmandusse.

Sandberg Reiside matkaseltskond oli laupäeval toimunud maavärina ajal Nepali mägedes Langtangi orus. Üks grupi liige hukkus maavärinas. Päästekopter toimetas kolm turismigrupi liiget nädalavahetusel Kathmandusse, kuid ülejäänud viis ootas seni Langtangi orus kohalikus sõjaväebaasis edasipääsu.

«Täna hommikul saime teate, et päästekopter toimetas viis eestlast Dhunchesse. Seal ootavad nad järgmist kopterit, mis nad edasi toimetaks. Dhunchest on suurele maanteele umbes 4-5 tundi jalgsi kõndida ja sealt saaksid nad edasi ka maismaatranspordiga, kuid kopteriga saab kiiremini,» ütles Sandberg Reiside esindaja Kaarel Liivamäe Postimehele.

Sandberg Reiside grupi ülejäänud kolm liiget on Kathmandus hotellis, kus nad ootavad ülejäänud reisiseltskonda järele, et asuda koos koduteele. Esialgse kava järgi pidanuks matkagrupp asuma Kathmandu lennujaamast tagasiteele 2. Mail, kui praegu ei ole veel kindel, kas neil õnnestub sel päeval Nepalist lahkuda, kuna maavärina järel on Kahthmandu lennujaamas suur segadus.

Välisministeerium on saanud kontakti kõigi teadaolevalt praegu Nepalis viibivate Eesti kodanikega. Ministeeriumil on andmed Nepalis laupäeval toimunud maavärina ajal viibinud 33 Eesti kodaniku kohta.

Nepali siseministeerium teatas teisipäeval, et maavärina ohvrite arv on tõusnud 5057 inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles