Rein Pill võitis Venemaal kõrgetasemelise võistluse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja A Big Boy rõõmustasid kodust ratsutamispublikut särtsaka sõidu ja hõbemedaliga.
Rein Pill ja A Big Boy rõõmustasid kodust ratsutamispublikut särtsaka sõidu ja hõbemedaliga. Foto: Peeter Langovits

Eesti esiratsutaja Rein Pill tegi Venemaal Tšernjahovskis CSI4* taseme rahvusvahelistel ratsutamise takistussõiduvõistlustel ajalugu, võites hobusel A Big Boy võistluste Grand Prix’ 160 cm kõrgusel parkuuril ja täites seega Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooninormi.


Grand Prix’ stardis oli kokku 35 ratsapaari ligi kahekümnest riigist, kohal oli Kesk-Euroopa paremik. Stardis olid ka Pekingi olümpial osalenud sportlased.
Ümberhüpetega sõidetud võistlusel pääses teise vooru neli paari, kellest Pill startis esimesena ja sõitis kohe konkurentidele ette võitmatult kiire aja.


Pill läbis parkuuri 37,92 sekundiga. Teine oli venelane Vladimir Tuganov hobusel Laron, kelle ajaks mõõdeti 40,85 sekundit ning kolmas poolakas Andrzej Lemanski hobusel Bischof J ajaga 44,71.


«See oli Big Boy esimene GP-etapivõit ja kohe neljatärnivõistlusel,» ei suutnud ratsutamiseportaalile ratsasport.ee kommentaare andnud Pill oma võitu uskuda.
«Rada oli parajalt raske ja tehniline, aga hobune toimis väga hästi ja ühtegi probleemi ei olnud. Järgnev nädalane puhkus kodus kulub enne Moskva MK-etappi nüüd marjaks ära,» lisas Belgias harjutav Pill.


Pill ja A Big Boy olid võistlustel heas hoos juba ka eelnevatel päevadel, võites kindlalt laupäevase 150 cm parkuuri ning tulles kolmandaks reedeses 145 cm parkuuris.
Väga häid sõite tegid ka teised Eesti ratsutajad. Gunnar Klettenberg hobusel Bingo võitis esimese päeva 140 cm parkuuri, Laguna VD Roshove’il startinud  Urmas Raag saavutas 140 cm jokkeriga parkuuris teise koha.


Võiduga teenis Pill 40 000 USA dollarit ehk rohkem kui 400 000 krooni.


Pilli ja A Big Boy’d ning teisi Eesti koondislasi saab võistlemas näha Tallinn International Horse Show’l Saku Suurhallis 3.-5 oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles