Eesti päästemeeskonna katkenud missioonile kulus 25 000 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti päästemeeskond alustas ööl vastu esmaspäeva teekonda Nepali, ent Soomest kaugemale nad ei jõudnud.
Eesti päästemeeskond alustas ööl vastu esmaspäeva teekonda Nepali, ent Soomest kaugemale nad ei jõudnud. Foto: Mihkel Maripuu

Nepali sõitma pidanud Eesti päästemeeskonna Soome ja tagasi lendamisele kulus üle veerandi missiooni eelarvest ehk umbkaudu 25 000 eurot. 

Evelin Uibokand päästeameti kommunikatsiooniosakonnast ütles, et juba tehtud kulutused kantakse missiooni kuludesse. Näiteks läks raha lennutranspordile Kuopiosse ja sealt tagasi Eestisse, samuti personalikuludele ehk päevaraha Soomes oldud nelja päeva eest. «Need on ka kõige suuremad kuluartiklid missiooni eelarves,» märkis Uibokand.

«Kuna missioonist loobumine ei ole tingitud Eestist, vaid olukorrast, kus lihtsalt ei pääse katastroofipiirkonda, siis tehtud kulud lähevad missiooni kuludesse,» kinnitas ka valitsuse infonõunik Riina Soobik. «Kasutamata raha läheb  reservfondi tagasi, nagu näeb ette Vabariigi Valitsuse reservist vahendite eraldamise ja eraldatud vahendite kasutamise kord,» lisas ta.

Soobiku sõnul on tehtud kulutuste suurusjärk praegu hinnanguliselt 25 000 eurot, aga täpsed summad veel selguvad.

Valitsus eraldas pühapäeval reservfondist 91 300 eurot Eesti päästemeeskonna saatmiseks Nepali katastroofipiirkonda. Eesti missioon pidi Nepali sõitma koos Soome päästemeeskonnaga ning oli Kuopio lennuväljal pühapäevast saadik ootel, kuid et Nepali ametiisikud ei andnud meeskonda transportima pidanud lennukile maandumisluba, jäi sõit ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles