Soomes seisab kohtu ees libaarst

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soomes astus kohtu ette libaarst, kes lollitas aastatel 2008-2009 sadu Karkkila ja Karjaa patsiente, omamata meditsiinilist haridust, kirjutas ajaleht Iltasanomat.


24-aastane mees, kes oli varem peaasjalikult ladudes töötanud, suutis korda saata pettuse, millesarnast Soomes varem nähtud pole, töötades ligi aasta aega arstina haridust omamata. Abiks tohtriks tõusmisel olid võltsitud akadeemilised dokumendid ja veenev käitumine. Kahtlused kerkisid alles siis, kui ta esitas kummalise ravimitellimuse.

«Kui sa näitasid talle korra, kuidas midagi teha, omandas ta selle kiiresti ja suutis õpitut rakendada,» rääkis üks libaarsti kolleeg Karkkila meditsiinikeskusest, kes peab nüüd isehakanud tohtri vastu kohtus tunnistusi jagama.

Süüalune ise õigustab oma pettust töötuse ja huviga meditsiini vastu. «Ma olin siis 2008. aastal olnud töötu üsna pikka aega,» teatas ta kohtu ees. «Ma olin huvitatud meditsiinist, mul oli mõningaid meditsiinilisi oskusi ja ma olin lugenud meditsiinikirjandust.»

Kohtualuse sõnul võltsis ta akadeemilised tunnistused hetke ajel, kui sattus Google’is sellise võltsimise õpetusele. Seejärel vastas ta Karkkila tervisekeskuse tööpakkumisele. Süüaluse sõnul ei küsitud tal ei Karkkilas ega Karjaas tööintervjuudel meditsiiniga seotud küsimusi.

Doktorit mängides küsis ta nõu teistelt ning otsis infot internetist ja meditsiiniraamatuist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles