Saakašvili: Gruusia peaülesandeks on majanduse päästmine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: AP / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili ütles pühapäeval, et peab relvakonflikti järel Venemaaga tähtsaimaks ülesandeks majanduse päästmist.

«Praegu on meie peaeesmärgiks kriisi ennetamine ja majanduse arendamine,» ütles riigipea pühapäeval Thelavis kohtumisel kohalike veinitootjatega, vahendas Interfax.



«Praegusel etapil on peamine päästa majandus ja seda arendada, tugevdada finantssüsteemi,» kinnitas ta.



Saakašvili tõdes, et selles küsimuses on Gruusial tugev finantstoetus Ameerika Ühendriikidelt ja Euroopa Liidult.



Lisaks abile USA-lt, kes eraldab Gruusiale üle miljardi dollari, «on oodata mitut miljardit Euroopast ja teistelt finantsinstitutsioonidelt», kinnitas president.



Saakašvili sõnul langetavad USA võimud sel sügisel otsuse vabakaubandusrežiimi kehtestamisest Gruusiaga, mis jõustub reaalselt alates 2009. aastast.



Riigipea sõnul tähendab see kaotatud Vene turust märkimisväärselt suurema USA turu avanemist Gruusia veinidele.



«Samuti käib töö vabakaubandusrežiimi leppe sõlmimiseks Gruusia ja ELi vahel,» lisas ta. Saakašvili loodab, et ka selle leppe tulemusena laieneb Gruusia veini ja teiste toodete ekspordigeograafia Euroopas.



Tema sõnul kavatseb Gruusia käesoleval aastal esmakordselt subsideerida mitte veinitootjaid, vaid vahetult viinamarjakasvatajaid.



«Viiakse ellu ka muid meetmeid, et viinamarjatootjad saaksid garanteeritud tulu,» kinnitas Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles