Galerii: Haapsalus hirmutas põder kepikõndijaid

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haapsalus Paralepa parkmetsas sattus eile õhtul kepikõndijate teele põder, kes ajas treeningretkest osavõtvatele naistele hirmu peale.

Kohalviibinu Eduard Lauri sõnul märgati juba kaugelt tee ääres kogukat põtra, kes parajasti ühelt noorelt toomingalt värskeid lehti pügas.

«Valjuhäälset jutuvada ning vaatepildist kihevil kõnninaiste kilked-hõiked põdraemandat ei häirinud mitte kõige vähematki,» ütles ta.

Mehe sõnutsi astus põdramürakas ühel hetkel otsustavalt, kõrvad lidus, kepikõndijatele tee peale ette!

Põder jõudis kabuhirmus põgenevatele naistele aga kerge sörgiga ilma pingutamata kiiresti kannule. Vaid paar meetrit lähimast põgenejast lahutaski, kui põder jäi mingil põhjusel seisma.

«Niimoodi mõlemad osapooled tõtt vaadates kohale tardusidki. Kulus päris mitu pikka minutit. Siis lähenes kurvi tagant juhuslik auto.»

«Ka auto jäi seisma, et aru saada, mis segadus see eespool toimub. Paar esimest signaalitörtsu põdrale ei mõjunud kuidagi,» lisas ta.

Laur nentis, et lõpuks metsahiiglane tüdines lärmist ning suundus pika sammuga üle tee tihnikusse.

Postimehele teadaolevalt nähti täpselt samas kohas paar aastat tagasi üht talveunest ärganud unist ning pahurat karu, kes luusis samas Paralepa metsapargis veel mitu päeva ringi ja hoidis kohalikke tervisesportlasi ärevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles