Robotitest jalgpallurid teevad maailma parimale meeskonnale ära?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotitest jalgpallurid teevad maailma parimale meeskonnale ära?
Robotitest jalgpallurid teevad maailma parimale meeskonnale ära? Foto: SCANPIX

Arvutisimulatsioon näitas, et 2050. aastaks võivad robotitest jalgpallurid maailma parimatest inimjalgpalluritest paremad olla.

Austraalia New South Walesi ülikooli arvutiteadlane Claude Sammut on veendunud, et tulevikus saavad jalgpallimurul kokku robotid ja inimesed, kirjutab abc.net.au.

Sammut on seotud projektiga RoboCup, milles vastavalt programmeeritud roboteid õpetatakse jalgpalli mängima.

Teadlase sõnul on siiani robotitel olnud raske õppida pallikontrolli ja triblamist. Kuid ta on veendunud, et need probleemid on ületatavad ning tulevikus saab näha ka robotitest Wayne Rooneysid ja Cristiano Ronaldosid.

«Olen veendunud, et 2050. aastaks on olemas humanoidrobotite jalgpallimeeskond, mis tuleb kerge vaevaga maailma parima jalgpallimeeskonnaga toime,» lausus teadlane.

Ta lisas, et selle saavutamiseks tuleb roboteid arendada nii, et nad suudaksid erinevate ja keeruliste olukordadega toime tulla ning kiiresti otsuseid langetada. Samuti peaks robotid olema õppimis- ja koostöövõimelised.

«Arvesse tuleb võtta, et robotid koosnevad nii riist- kui ka tarkvarast. Neid mõlemaid tuleb arendada, et robotid üha enam inimmängijatele sarnaneks,» jätaks arvutiteadlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles