Kaitseliit seadis Lennart Meri ameti-Mercedese taas töökorda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri ametiauto
Lennart Meri ametiauto Foto: Andres Treial/Õhtuleht

Kaitseliit seadis taas töökorda president Lennart Meri ametiautoks olnud Mercedese, mida hakatakse vajadusel kasutama vabatahtlike riigikaitsjate esindusautona.

Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütmani sõnul seisis Mercedes viimased aastad garaažis, kuid nüüd on väärika ajalooga auto taas töökorda seatud. Tegemist on 1992. aastal valmistatud musta värvi kerega ja heleda nahksisuga Mercedes-Benz 300 SEL-iga, mille 3,2-liitrisel bensiinimootoril on 170 kilovatti võimsust.

«Auto on peaaegu täielikult korda tehtud ja on garažeeritud Kaitseliidu tagalakeskuses. Mercedes hakkab vajadusel täitma esindusauto ülesandeid, näiteks osalema paraadidel,» rääkis Rütman BNS-ile.

President Arnold Rüütel otsustas 2002. aasta juuni lõpus anda eelmist presidenti Lennart Meri kogu tema ametisoleku aja teeninud Mercedese tasuta Kaitseliidule. Enne seda pani presidendi kantselei auto 200 000-kroonise alghinnaga enampakkumisele, mis aga nurjus, sest keegi ei soovinud autot osta.

Pärast Lennart Meri Mercedese loovutamist algas presidentidel Audi A8 ajastu ehk kõik hilisemad riigipea ametiautod on olnud seda marki.

Kuigi presidendi kantselei tahtis riigipeale uut ametiautot osta juba Lennart Meri ajal, jäi see viimase otsustava keeldumise taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles