ERR.ee: Ergma peab riigikogu pähkliteks eelarvet ja töölepinguseadust

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma.
Riigikogu esimees Ene Ergma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uut istungjärku alustava riigikogu esimehe Ene Ergma sõnul tõotab saadikutel tulla tõsine poolaasta, kus olulisemate asjadena tuleb käsitleda 2009. aasta eelarvet ja töölepinguseadust ning võtta seisukoht Eesti energeetika tuleviku osas.


«Ma arvan, et meil tuleb päris tõsine poolaasta. Esiteks me ikkagi ootame, et valitsusest jõuab riigikokku kohale 2009. aasta eelarve, teine oluline küsimus on töölepinguseadus. Need on kaks kõige tõsisemat asja,» rääkis Ergma intervjuus ETV «Terevisioonile», vahendab ERR Uudised.

Ühtlasi tuleb Ergma arvates võtta selge seisukoht Eesti energeetika tuleviku osas ehk otsustada, kuidas Eesti 10-15 aasta pärast oma energeetikamajandusega hakkama saab.

Tema sõnul peab Eesti mõtlema soomlaste-rootslaste-prantslaste eeskujul tuumaenergeetika peale ning sellele, kuidas vältida sõltuvust Venemaa gaasijuhtmest.

Riigikogu kauaräägitud palgareformist rääkides avaldas Ergma ka lootust, et riigikogu on ise suuteline oma palka määrama, kuid tema sõnul on sobilik ka nn tarkade kogu variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles