Täna «Radaris»: osav manipulaator on ohvritelt välja petnud keskmise eestlase poole elu palga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav pettur.
Väidetav pettur. Foto: Kanal2

Avalikkusele tundmatu Lauri on tasuvatest investeeringutest mesimagusat ärijuttu ajades suutnud kokku laenata sadu tuhandeid eurosid, kuid lootus oma raha uuesti näha on võlausaldajatel väike.

«Pätt, kelm! Ta nagu oskab,» ütleb üks. «Ta on väga hea psühholoog ja manipulaator,» lisab teine.

«Ma suutsin poole päeva jooksul leida paarkümmend inimest, kelle käest ta on raha laenanud,» räägib kolmas.

Kõik kolm iseloomustavad sama meest – Laurit. Avalikkusele tundmatu mees on pealtnäha ettevõtlik, kes teeb alkoholiäri ja keda huvitavad Ameerika autod ja võimsad mootorrattad. Ilusa fassaadi taga peidab end aga kriminaalsem pool. Tema arsenalist leiab nii petturlikke äriettepanekuid, tühje lubadusi kui ka dokumentide võltsimist. Kõik see kokku on tema võlakoorma kasvatanud uskumatult suureks. Kui paljudele ja millise summa eest Lauri laenuraha kokku kogunud on, ei tea päris täpselt keegi.

«Ma julgen pakkuda mingi suurusjärk 100 kuni 150 000,» hindab üks. «No paarsada tuhat kindlasti, ma arvan,» nendib teine. «Siin on läbi käinud juba paarisajast kuni kolmesaja tuhande euroni,» teab kolmas.

Kümneid tuhandeid kokku lugedes pakutakse Radarile lõpuks summaks lausa suurusjärku 600 000 eurot. Keskmine eestlane peaks ausa tööga sellist summat teenima 48 aastat ehk pool elu.

Väidetav pettur keeldus «Radarile» selgitusi jagamast.

Missuguste nippidega Lauri inimestelt raha välja petab, seda näeb täna õhtul «Radaris» kell 20.30 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles