Paet tahab Eestile viisavabadust Tuneesiaga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia pealinn Tunis õhtupimeduses.
Tuneesia pealinn Tunis õhtupimeduses. Foto: Wikipedia.org

Välisminister Urmas Paet kohtus New Yorgis oma Tuneesia ametivenna Kamel Morajnega, kellele tegi ettepaneku hakata eestlasi viisavabalt riiki sisse laskma.

Paeti sõnul võiks Tuneesia kui oluline turismisihtkoht olla Eesti kodanikele viisavaba, vahendas välisministeeriumi pressitalitus.

«Praegu on Tuneesiasse reisimine viisavaba vaid turismigrupiga reisijatele,» lisas ta.

Eesti ja Tuneesia välisministrid rääkisid ka Eesti soovist saada Rahvusvahelise Frankofoonia Organisatsiooni vaatlejaliikmeks.

Tuneesia välisminister avaldas toetust Eestile vaatlejastaatuse omistamisele oktoobris algaval Rahvusvahelise Frankofoonia Organisatsiooni tippkohtumisel.

Paet kohtus ka Uus-Meremaa välisministri Murray McCullyga, kellega arutas kahe riigi majanduskontaktide tihendamise võimalusi.

Paet märkis, et Eesti ja Uus-Meremaa vahel kehtib töö- ja puhkeviisade kokkulepe. «Töö- ja puhkeviisade süsteemi on alates 2007. aastast kasutanud 67 eestlast ja 2 uusmeremaalast,» ütles ta.

Paet esitas Murray McCullyle kutse Eesti külastamiseks. «Eesti ja Uus-Meremaa sõjaväelased on koos Afganistani missioonil, nii et lisaks kahepoolsetele suhetele on meil ühised eesmärgid ka rahvusvaheliselt,» sõnas ta.

«Eesti peab oluliseks Euroopa Liidu ja Uus-Meremaa suhete tihendamist, sest tegemist on samu väärtusi järgivate partneritega.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles