Orban ja Laar: Euroopa rääkigu rohkem eelarvetasakaalust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ungari peaminister Victor Orban ja IRLi esimees Mart Laar leidsid ühiskohtumisel, et Euroopa peaks rohkem eelarvetasakaalu üle arutlema.

Orban rääkis oma riigi uue põhiseaduse koostamise kavadest ja ütles, et selle üks osa võiks olla ka eelarve tasakaalu nõue analoogselt Saksamaaga, vahendas IRLi pressiesindaja.

Orban ja Laar tõdesid, et arutelu eelarvetasakaalu tagamise teede üle on Euroopas möödapääsmatu.

«Vaid eelarve tasakaalu põhimõtte säilitamine aitab võidelda kasvava võlakoomuse vastu, mida praegu lastele ja lastelastele kaela laotakse,» ütles Laar pärast kohtumist.

«Kui tahame, et neil oleks võimalus ise oma otsuseid teha, aga mitte meie võlgu tagasi maksta, on eelarve tasakaalu tagamine möödapääsmatult vajalik,» lisas ta.

Laar ja Orban tõdesid ka, et tekkinud olukorras oleks ebaõiglane ning ebaeetiline süüdistada tänaseid pensionäre.

«Probleem pole mitte kasvanud elueas, mis on ju suurepärane, vaid selles, et meil on liiga vähe lapsi,» ütles Laar.

Sellega seoses tundis Laari võõrustanud Orban huvi selle vastu, kuidas on Eestis õnnestunud saavutada sündivuse märkimisväärne kasv, mis hetkel on selgelt suurem kui Ungaris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles