Aaviksoo: Kaitseliit on oluline heidutus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna Kirna õppekeskuses toimunud Kaitseliidu keskkogu aastakoosolekul, kus arutati Kaitseliidu arengut puudutavaid küsimusi ja tehti tulevikuplaane, et kaitseliitlaste vabatahtlik panus on parim heidutus igale võimalikule vastasele.

Keskkogul osalenud kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul peab Kaitseliidu ja tema liikmete vabatahtliku panuse osakaal riigikaitses veelgi tõusma, teatas Kaitseliidu pressiesindaja.

«Koos sellega peab kasvama ka Kaitseliidu rahastamine, mis peaks liikuma kaheksa protsendi suunas Eesti kaitsekuludest,» ütles Aaviksoo.

«Üheks keskseks teemaks on küsimus, kuidas ühendada vabatahtlikkus ja Kaitseliidu autonoomia sõjaväelise alluvusliiniga, kus põhiseaduse kohaselt on Kaitseliit allutatud Kaitseväe juhatajale. Sellele küsimusele tuleks leida vastus peatselt valmivas Kaitseliidu seaduses,» ütles Aaviksoo.

Kaitseminister pidas viimaste aastate olulisimaks arenguks üldsuse usalduse ning toetuse märgatavat kasvu kaitseväele ja Kaitseliidule.

«Riigikaitse struktuuride usaldusväärsus nii Eestis kui ka meie NATO partnerite juures on meie kõige olulisem ressurss,» rõhutas Aaviksoo.

«Kaitseliidu olemasolu on suurimaks heidutuseks igale võimalikule vastasele, kuna just see tagab vastupanu võimalikule ründele igas maakonnas ja igas vallas. Ulatudes Eestimaa igasse nurka on kaitseliitlaste vabatahtlik panus parim riigikaitseline heidutus, seda tuleb meil senisest enam rõhutada ja väärtustada,» lisas kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Kaitseliidu keskkogu on vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni tegevust korraldav kõrgeim organ, mis langetab otsuseid Kaitseliidule kõige olulisemates küsimustes. Keskkogusse kuuluvad kõigi Kaitseliidu malevate pealikud ning ühiskondlike juhatuste esimehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles