Rõivas: PPA lõhkumise poolt pole veenvaid argumente

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas nõustub riigikogu õiguskomisjoni hinnanguga, mille kohaselt ei ole politsei- ja piirivalveameti (PPA) lõhkumine ja iseseseisva piirivalve taastamine ilma kaalukate põhjusteta hea mõte.

Riigikogu õiguskomisjon arutas eile kollektiivset pöördumist eraldi ametkonnana tegutseva piirivalve taastamiseks ning leidis, et tugev piirivalve on riigi julgeolekule tähtis ning pole mingit kindlust, et politsei- ja piirivalveameti lõhkumine tugevdaks piirivalvet.

«Selleks, et praegu toimivat juhtimisstruktuuri lõhkuma minna, peaks olema väga kaalukad põhjused. Ma pean tunnistama, et nendelt, kes ütlevad, et PPAs tuleks struktuur kapitaalselt ümber teha, võib-olla need organisatsioonid suisa eraldada, ma ei ole kuulnud veenvaid argumente,» ütles Rõivas täna riigikogu infotunnis. 

Ühtlasi nõustus peaminister hinnanguga, et viis aastat sellisel kujul tööd teinud PPA lahutamine ei ole üldist julgeolekuolukorda arvestades just riigi julgeolekut tugevdav samm (parandatud lause sõnastust - H.M).

Samuti märkas Rõivas, et tema hinnangul ei ole riigimehelikud need signaalid, mis PPAd kuidagi tegelikkusest nõrgemana näitavad. «Ma arvan, et ka väljapoole Eestit ei ole riigimehelik saata sõnumeid, justkui Eesti piirivalve ei teeks head tööd, seda enam, et see etteheide ei vastaks ka tõele. Kui vaatame viimaste aastate arengut, siis mina julgen kinnitada, et Eesti Piirivalve on muutunud tugevamaks, on muutunud motiveeritumaks ja on muutunud oluliselt paremini varustatuks,» selgitas Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles