Savisaar tuuakse Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes / Postimees

Postimehele on kinnitatud mitmest allikast, et lähiajal võib Keskerakonna esimees ning Tallinna linnapea Edgar Savisaar saada välja Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnast. Plaanide kohaselt tuuakse ta siis järelravile Tallinna.

Keskerakond ning Tartu Ülikooli kliinikum seda informatsiooni praegu siiski ei kinnita. Postimehe andmetel pole arstide hinnangutes Savisaare edasise ravi osas selget üksmeelt. 

Möödunud nädalal selgus, et Edgar Savisaar on väga jõudsalt paranenud. Seda kinnitas tema hea sõber ja Jõgeva haigla juht Peep Põdder.

Põdder rääkis, et Savisaarelt on on eemaldatud nii tsentraalne veenikanüül kui trahheostoom ehk hingamisteede hingetoru. See tähendab, et patsient saab iseseisvalt hingata.

Põdder lausus, et amputeerimiskohal ülalpool paremat põlve on haav korralikult kinni õmmeldud ning paraneb ilusasti, kuigi silmaga on näha veel mõningat turset.

Põdder avaldas möödunud nädalal arvamust, et umbes kahe nädala pärast võib Savisaare tervis olla paranenud juba niivõrd, et teda võib haiglast välja kirjutada ning saata aktiivsele taastusravile. Ent ta lisas, et selle otsuse langetavad siiski Savisaare raviarstid TÜ kliinikumis.

23. märtsil amputeeriti Edgar Savisaarel jalg, sest selgus, et tal on jalavigastusest tingitud streptokokknakkus ja toksilise šoki sündroom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles