Paet: aidakem konfliktipiirkondade naisi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uganda naised toiduabina saadetud vilja vedamas
Uganda naised toiduabina saadetud vilja vedamas Foto: AFP / Scanpix

ÜRO peaassambleega seotud konverentsil esinenud Eesti välisminister Urmas Paet rõhutas, et relvakonfliktides vajavad naised abi nii igapäevase toimetuleku, julgeoleku kui sotsiaalsete võimaluste parandamiseks.

Tema sõnul on Eesti arengukoostöö projektid on eraldi tähelepanu pööranud naiste võimalustele oma õigusi kaitsta ja naiste enesekindlust ning sotsiaalset aktiivsust kasvatada

Naistele ja nende julgeolekule pühendatud ÜRO resolutsiooni 1325 10. aastapäeva tähistaval konverentsil tõi ÜRO peasekretär Ban Ki-moon omalt poolt esile laia spektri naistevastasest vägivallast konfliktipiirkondades, alates füüsilisest ja seksuaalvägivallast kuni vaimse terrorini.

Ban kutsus samuti riike üles olema oma ettevõtmistes sihikindlad ning suurendama ressursse konfliktipiirkondade naiste aitamiseks.

Käesoleva aasta ÜRO peaassamblee fookuses on maailma arengueesmärkide seas eraldi just naiste, rahu ja julgeolekuga seotud teemad.

Eesti korraldab novembris Tallinnas ka naiste õigustele pühendatud rahvusvahelise konverentsi, kus keskendutakse naistele konfliktipiirkondades, eriti Afganistani näitel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles