Ministeerium: notarid võiksid lahutada ka välismaalasega sõlmitud abielu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Raigo Pajula

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul võiks tulevikus olla notaritel õigus lahutada ka selliseid abielusid, kus üks abikaasa elab välismaal.

«Praegu ei saa notari juures lahutada abielu, kui ühe abikaasa elukoht ei ole Eestis. Sellisel juhul saab abielu lahutada üksnes kohtus. Notaritel võiks aga olla õigus selliste abielude lahutamiseks juhul, kui abikaasade vahel pole vaidlust,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu tänasel kohtumisel notarite kojaga. 

Ministri hinnangul on aga oluline, et välisriigis elava inimese abielu lahutamine ei tohiks olla kallim kui Eesti elanikel.

Teise teemana arutati kohtumisel abieluvararegistrisse varasuhete kohta kannete tegemise õiguse andmist notaritele. Hetkel on justiitsministeeriumis sellel teemal koostatud väljatöötamiskavatsus, mis läheb peagi kooskõlastusringile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles