Rahvaliidu peasekretäri firma võlgneb riigile ning endistele töötajatele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitsuti firma võlgneb oma endistele töötajatele kümneid tuhandeid kroone.
Vitsuti firma võlgneb oma endistele töötajatele kümneid tuhandeid kroone. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

OÜ Stirpe, mille ainus juhatuse liige on Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut, võlgneb oma endistele töötajatele mitme kuu palga.

Firma endisel projektijuhil Evur Kaelepil on saamata jäänud 36 879 krooni. Kaelep pöördus murega tööinspektsiooni töövaidluskomisjoni, mille otsuse kohaselt kuulub summa, mis koosneb töötasust, puhkusehüvitisest ning töölepingu ülesütlemise hüvitisest, täies mahus väljamaksmisele.

Tööinspektsiooni otsus tuli 12. novembril 2009, kuid mingit raha Kaelep tänase päevani näinud ei ole.

«Minuga Lauri Vitsut oma võlgnevuse likvideerimist arutama ei soostu ja on telefonis üleolev,» sõnas Kaelep ning lisas, et on oma kohustused töötajana täitnud korralikult.

Kaelepi sõnul aga ei ole ta ainus petta saanud töötaja ning lisaks on firmal võlgnevused riigile ning ettevõtte eelmisele koostööpartnerile.

12. jaanuaril 2010 otsustas töövaidluskomisjon, et OÜ Stripe peab välja maksma saamata töötasud ka firma teisele töötajale Tarel Ummikule. Ummikule võlgneb ettevõte 13 460 krooni.

Kummagi töövaidluse juures firma juhatuse liige Vitsut ei viibinud ega avaldustele ei vastanud.

Krediidiinfo andmeil võlgneb OÜ Stirpe, mis tegeleb alumiiniumist vaheseinte, kapisüsteemide ning liuguste tootmisega, 23. septembri 2010 seisuga maksu- ja tolliametile koos intressidega üle 180 000 krooni. Lisaks on esitamata 2009. aasta majandusaasta aruanne.

Vitsuti sõnul asuvad OÜ Stirpe kõik rahalised vahendid Nordea pangas. «Hetkel on pooleli kohtuvaidlus Nordea pangaga ning selle tulemusest sõltub ettevõtte edasine saatus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles