Noorpõllumees Mihkel Raud saab 160 000 eurot toetust

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kaks ja pool aastat tagasi tulevikutegijate osaluskohvikus maakonna suurima lihaveisekasvataja Vjatšeslav Leedoga ühe laua taha sattunud koolipoiss on suurärimehe ideedest innustatuna muutumas Lääne-Saaremaa üheks tõsisemaks loomakasvatajaks.

2013. aasta kevadel gümnaasiumi lõpuklassi poisina Leedo firmalt lihaveiseid rentinud Karala noormees Mihkel Raud on praeguseks koostööst oma mentoriga küll loobunud, kuid rendiloomade karjatamise eest tasuks saadud vasikad moodustavad tema 17-pealisest karjast enamuse, kirjutab Saarte Hääl.

Sel kuul toetas keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) Mihkel Raua kahte projekti kokku 160 000 euroga, millest 85 protsenti katab ühtekuuluvusfond ja ülejäänu keskkonnaprogramm. Selle raha eest soetab noormees maahooldustehnikat, 24 lihaveist ja kogumisaia komplekti.

20-aastane Mihkel Raud on kindlasti üks väheseid omaealisi, kes on eales seoses maahooldusega nii suurt toetust saanud.

Mihkel Raud rääkis Saarte Häälele, et toetust küsima ärgitas teda üks oma küla noorik, kes on ise varem projekte kirjutanud. «Kui taotluse sisse viisin, ei olnud ma endas sugugi kindel, ning jaatav vastus oli väga hea üllatus, et siia ääremaale ka midagi antakse,» rääkis Raud.

Pikemalt loe Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles