Juurdlus: Aruküla koolijuht ei löönud õpilast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kui aprilli alguses kirjeldasid telekanali TV3 «Seitsmesed uudised», kuidas Raasikul asuva Aruküla kooli direktor oli õpilast löönud, siis nüüd valminud Raasiku vallavalitsuse juurdluse järgi löömist ei toimunud, kirjutab ajaleht Sõnumitooja.

Juurdlust alustati vallavanema käskkirja alusel 9. aprillil pärast seda, kui 8. ja 9. aprillil olid TV3 «Seitsmestes uudistes» lõigud Aruküla põhikoolist. Teleklippides kirjeldati, kuidas 7. klassi õpilane tõi ajalootundi relvataolise eseme, tekitas paanika ja direktor Avo Möls andis lapsele selle eest «laksu vastu pead».

Vallavanem Raivo Uukkivi rääkis ajalehele, et juurdluse põhjal saab järeldada, et 8. aprilli intsident sai alguse, kui õpilane võttis kooli kaasa relvataolise eseme ning rikkus sellega kooli kodukorda. «Täpselt samasugune rikkumine toimus 25. märtsil, seega on tegu süstemaatilise rikkumisega või isegi provotseeriva käitumisega. Õpilased segasid õppetööd ega allunud õpetaja korraldustele,» ütles Uukkivi Sõnumitoojale.

Ta lisas, et direktor pole kooliõpilast vägivaldselt kohelnud ega kasutanud ülemäärast jõudu, seega pole käitumises distsiplinaarsüütegu.

Lisaks kodukorda eiravale käitumisele selgitas juurdlus, et intsidendis osalenud õpilased ei rääkinud seletuskirjades tõtt – seda kinnitavad täpsustatud ütlused välgumihkli kooli toomise fakti osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles