Rain Rosimannuse juhitav MTÜ sai aastaga üle 156 000 euro annetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus
Rain Rosimannus Foto: Jaanus Lensment

Rain Rosimannuse juhitav Liberalismi Akadeemia kogus 2013. aastal mittesihtotstarbeliste annetuste ja toetustena 156 500 eurot.

Toetusi sai Reformierakonna peakorteriga samale aadressile registreeritud Liberalismi Akadeemia nii juriidilistelt kui ka eraisikutelt – nii projektide tarvis kui ka tegevuskulude katteks. Tegev- ja kõrgemale juhtkonnale arvestatud tasusid ja muid olulisi soodustusi maksis Rosimannuse MTÜ 55 443 eurot. MTÜ juhatusse kuulub Rosimannus seejuures ainuisikuliselt.

Keskmiselt nelja inimese palgale kulutas Liberalismi Akadeemia 2013. aastal 109 534 eurot; sotsiaalmakse maksis aga 37 229 eurot, selgub majandusaasta aruandest. Kokku olid ühingu tööjõukulud 2013. aastal seega 146 763 eurot.

Liberalismi Akadeemia on liberaalse ilmavaate edendamiseks asutatud mittetulundusühing, mis tegevusaruandesse kirjutatu põhjal korraldab kodanikuhariduslikke konverentse, seminare ja koolitusi ning kirjastab lisaks infomaterjalidele ka raamatuid ja muid infomaterjale. Veel tellib MTÜ analüüse ja uuringuid ning osaleb rahvusvahelistes koostööprojektides.

Rosimannus asutas Liberalismi Akadeemia 2013. aasta 20 veebruaril. Enne seda toimis akadeemia aga mitteformaalse projektina. 2013. aastal avas MTÜ uue veebilehe ja alustas annetuste kogumise platvormi arendamisega. Muu hulgas digitaliseeris MTÜ liberalismiklassikat koondava ülevaatekogumiku «Vabaduse raamat». Ühing osales aktiivselt ka Euroopa Liberaalse Foorumi tegevuses.

Liberalismi Akadeemial oli 2013. aastal üheksa liiget.

Peale Liberalismi Akadeemia kuulub Rosimannus Happy Hydrocarbons OÜ, Input Industries Inc. OÜ, J. S. Barn Ventures OÜ ja Eesti-Hiina Selts MTÜ juhatustesse. Lisaks on Rosimannusel osalus Väädi OÜ-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles