Nädalalõpp tõi Lääne-Eesti merepäästjatele hulgaliselt tööd

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel jäid Saaremaa lähistel merehätta kaks inimest ja neli koera.
Reedel jäid Saaremaa lähistel merehätta kaks inimest ja neli koera. Foto: Irina Mägi

Nädalavahetusel pidi merepäästepatrull Lääne-Eesti eri paigus neljal korral aitama merehätta sattunuid.

Laupäeval kell 9.59 teatati merevalvekeskusele, et Virtsu sadamast umbes 20 kilomeetrit lõuna suunas on madalikul mootorjaht, pardal üks inimene. Asukoha täpsustamisel selgus, et jaht asus Udriku lahel, Kübassaare poolsaarest edelas, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Leket ei olnud, aga ümbruses olid kivid ja oli oht, et jaht võib vigastada saada. Abivajaja poole asusid teele Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull ja Pöide vabatahtlikud merepäästjad.

Kell 12.25 jõudsid abivajaja juurde Pöide vabatahtlikud merepäästjad ning jaht vabastati madalikult ja jäi lähedusse ankrusse, et ilma paranedes teekonda jätkata.

Kell 21.30 jõuti abivajaja juurde, kus selgus, et akud on tühjad.

Pühapäeval kell 19.48 vajas Hiiumaa lähistel abi jaht, millel olid probleemid elektriga ja sellest tingituna edasiliikumisega. Sündmuspaigale sõitis Kärdla politseijaoskonna  merepäästepatrull mootorpaadiga.

Kell 21.30 jõuti abivajaja juurde, kus selgus, et akud on tühjad. Pardal oli kaks inimest, kelle eludele ohtu ei olnud. Kell 22 alustati abivajaja pukseerimist ning täna öösel kell 1.40 silduti Lehtma sadamas. 

Reedel pidid päästjad kahel korral merehädalisi aitama. Keskpäeva paiku teatati, et Roomassaare ja Abruka vahelisel merealal on kummipaat kahe inimesega pardal ning vajatakse abi. Päästjad võtsid abivajajad kell 12.37 pardale ning kell 12.50 andsid nad üle merepäästepatrullile.

Veidi aega hiljem, kell 13.51 teatati merevalvekeskusele, et Haapsalu tagalahel on sõudepaat kolme inimesega pardal ning vajatakse abi sadamasse naasmiseks, sest tugeva tuule tõttu ei saada omal jõul hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles