Miks osalesid skaudivormis noored võidupüha üritusel?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mai keskpäev kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri kuju juures.
9. mai keskpäev kaitseväe kalmistul asuva pronkssõduri kuju juures. Foto: Liis Treimann

Tallinnas pronkssõduri juures tähistasid 9. mail venelaste võidupüha ka mõned skaudivormis noored, Eesti Skautide Ühingu (ESÜ) peaskaudi Kristjan Pommi kinnitusel ühing sellest teadlik ei ole. Noored võisid sinna uudistama minna omal käel, pakkus ta.

«Mingit ametlikku skautide üritust seal pronkssõduri juures kindlasti ei olnud,» sõnas Pomm. «Osaleti küll Euroopa päeval Vabaduse väljakul ning on võimalik, et noored kõndisid ringi ja otsustasid minna ka sinna,» lisas mees, kelle sõnul on ESÜ liikmeskonnas ka vene keelt kõnelevaid noori.

Tema sõnul ühing ei poolda ega pea mõistlikuks seda, kui poliitilise varjundiga üritustel osaletakse skaudivormis. «See võib tõesti tekitada rida erinevaid küsimusi, kuna oma põhimõttelt oleme apoliitiline organisatsioon. Loomulikult me ei soovi, et sellisel moel vormi kantakse,» nentis Pomm.

Samas ühing ka ei keela seda. «Skaudivormi võib kanda kõigis oma ettevõtmistes - isiklik moraali- ja sündsustunne on see, millest tuleb lähtuda.»

Laupäeval oli pronkssõduri juures näha noorukeid nii punaarmee vormides kui ka skautide embleemiga vormides, mõned neist kandsid ka Georgi linte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles