Praamifirma tahab Virtsu «lamavatest politseinikest» vabaneda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode kaile sõit Virtsu sadamas.
Autode kaile sõit Virtsu sadamas. Foto: Raigo Pajula

Väinamere Liinid palub maanteeametil koristada enne 2010. aastat Virtsu sadamast kaks «lamavat politseinikku», sest need takistavad parvlaevadelt maha sõitva autodevoolu sujuvust.


«Oleme käinud teistes Euroopa sadamates stopperiga aega mõõtmas, kuidas sujub autode peale- ja mahasõit laevale ning jõudnud järeldusele, et kui uus, 160 autot mahutav laev tuleb pooleteise aasta pärast Virtsu-Kuivastu liinile, siis autode mahasõidu sujuvust takistavad just need künnised,» selgitas Meie Maale Väinamere Liinide tegevjuht Urmas Treiel.

2010. aasta kevadel mandri ja Muhumaa vahelisele liinile tulev esimene uus, veel nimetu laev hakkab sadamast väljuma igal pooltunnil - sõiduks kulub 20 ning peale- ja mahaminekuks kümme minutit.

Lihtne arvestus näitab, et alla kahe sekundi jääb siis ühe auto laevale minekuks või sealt tulekuks ehk sisuliselt tuleb korraldada pidev autodevool.

Kui aga esimesed autod jõuavad Virtsus laevalt mahasõidul künniseni, mis sadamakaist asub ca 400 meetri kaugusel, pidurdab see ajalehe teatel märgatavalt autoderivi ja laeva graafikus püsimine saab häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles