Keskerakond hakkab kütuseaktsiisi tõusu vastu allkirju koguma

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment

Eile õhtul kogunenud Keskerakonna juhatus otsustas, et erakond algatab üle-Eestilise allkirjade kogumise kampaania, millega protestitakse valitsuse poolt kavandatava kütuseaktsiisi tõusu vastu. 

Erakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul kestab allkirjade kogumine neli nädalat ning need esitatakse riigikogule tulenevalt kollektiivse pöördumise seaduses sätestatud võimalusele.

«Keskerakonna poliitikute poole pöördub pea iga päev inimesi, kes on valitsuse kütuse aktsiisi tõstmise plaani suhtes rahulolematud ning leiavad, et see on ebaõiglane,» ütles Simson erakonna pressiesindaja vahendusel.

Simsoni sõnul on inimeste pahameel mõistetav, sest plaanitav maksutõus on täiesti läbi kaalumata. «Kütuse kallinemine mõjutab otseselt ka kõiki teisi valdkondi ning toob kaasa märgatava hinnatõusu.» 

«Keskerakond on seisukohal, et kütuse aktsiisi tõstmine on lubamatu ning kutsume kõiki inimesi üles selle vastu oma allkirja andma,» ütles Keskerakonna asesimees Kadri Simson. 

Allkirju kollektiivsele pöördumisele saab alates tänasest anda kõigis Eesti Keskerakonna piirkondlikes büroodes üle Eesti. Lähiajal avatakse ka vastav võimalus internetis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles