Maanteeameti uus juht võib tulla maja seest

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu aastat palgaedetabelit juhtinud Maanteeameti juht Aivo Adamson teatas ameti mahapanekust.
Mitu aastat palgaedetabelit juhtinud Maanteeameti juht Aivo Adamson teatas ameti mahapanekust. Foto: Erik Prozes

Lahkuv maanteeameti peadirektor Aivo Adamson avaldas lootust, et tema asemik tuleb asutuse seest ning vähemalt üks kolmest peadirektori asetäitjast on kinnitanud, et kaalub tõsiselt kandideerimist.

«Ma loodan väga, et ta (uus juht – toim) võiks tulla maja seest, sest see meeskond teeb head tulemust praegu, aga selle valiku peab lõplikult tegema minister,» ütles Postimehele erasektorisse lahkuv praegune maanteeameti peadirektor Aivo Adamson.

Maanteeametis töötab kolm peadirektori asetäitjat – Lauri Lugna liiklusohutuse ja ühistranspordi alal, Kaupo Sirk ehituse ja arengu alal ning Tarmo Mõttus hoolde alal.

«Kaalun, kas kandideerida või mitte. See on oluline otsus ja soovin selle rahulikult läbi mõelda,» kinnitas Lauri Lugna.

Kaupo Sirk ja Tarmo Mõttus ei soovinud teemat kommenteerida.

Kõige pikemat aega on kolmest maanteeametis töötanud Kaupo Sirk – aastast 2010. Varem oli ta põhja regionaalse maanteeameti direktor, kuid 2013. aastast peadirektori asetäitja. Enne maanteeametit töötas ta AS VolkerRail RTE juhatuse esimehena.

Lauri Lugna oli varem siseministeeriumi varade asekantsler kuni aastani 2012. Alates 2013. aastast on ta ametis peadirektori asetäitjana. 

Tarmo Mõttus tuli maanteeametisse tööle mullu. Aastani 2013 oli ta Kagu Teede ASi juhatuse esimees.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson esitas 30. aprillil majandus- ja kommunikatsiooniministrile lahkumisavalduse. Adamsoni tööleping lõpeb 31. mail. Maanteeameti peadirektori kohale kuulutatakse välja avalik konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles