Rahvaliitu ajutiselt juhtinud Sirendi lahkus erakonnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Suvel Rahvaliitu ajutiselt juhtinud Arvo Sirendi otsustas nüüd erakonnast lahkuda ja tema hinnangul peaks praegused liidrid kas oma käitumist muutma või kogu erakonna tegutsemise viisakalt lõpetama.

«Mulle on piinlik, et tegeleme iseendaga ajal, kui Eesti maaelus ja põllumajanduses on tõsiseid probleeme,» selgitas ta Postimees.ee'le.

Sirendi sõnul just nende probleemide lahendamiseks erakond kunagi loodi, kuid nüüd pole erakond enam kaugeltki selline, kuhu ta aastate eest astus. Tema hinnangul peaks erakond praegu rinda pistma riigis lokkava tööpuuduse ja harimata põldudega ning esindama maainimeste huve, kuid seda ei tehta.

«Juhatus ja volikogu peaks otsima jõudu, et jätkata ja muutuda või tegevuse lõpetama,» sõnas ta.

Sirendi arvates pole loomulik, et tegeletakse Juhan Aare ründamisega, kuigi talle anti volitused kuni järgmise kongressini. Tema hinnangul peaks Aare oma probleemid ise lahendama. Lisaks meeldis Rahvaliidu vahepealsele juhile, et Aare on püüdnud tülid erakonna sees lahendada ja pole toimuvat avalikkuse ette viinud.

«Ometi on need tülid välja jõudnud. Ei tea täpselt, kes kannab, kuid mõned arvavad, et Lauri Vitsut (erakonna peasekretär – toim.), kuid ei pruugi nii olla,» sõnas ta.

Sirendi sõnul ei kavatse ta mõne teise erakonnaga ühineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles