Palo toetab Ossinovski kandideerimist SDE esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo ja Jevgeni Ossinovski
Urve Palo ja Jevgeni Ossinovski Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv ettevõtlusminister Urve Palo avaldas toetust erakonna esimeheks pürgimisest teatanud Jevgeni Ossinovski kandidatuurile.

Palo teatas Postimehele, et erakonna senise esimehe Sven Mikseri juhtimisel on erakond teinud viimastel aastatel läbi suure arengu, ent selleks, et areng jätkuks, on vaja nii värsket pilku kui ka verd. «Jevgeni on korduvalt tõestanud, et tal on karismat inimesi ühendada ja julgust võtta vastu ka raskeid otsuseid,» ütles ta ning avaldas veendumust, et Ossinovski juhtimisel jõuab SDE peaministri parteiks.

Erakonnale valib esimehe Pärnus 30. mail kogunev SDE üldkogu, kes valib kaheks aastaks ametisse ka aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul uue peasekretäri.

SDE praegune esimees Sven Mikser on erakonda juhtinud alates 2010. aasta sügisest. Partei aseesimehed on praegu Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles