GAG-i direktor «Vabariigi kodanikes»: ressurss tuleks panna koolivõrgu korrastamisele

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps
Koolilaps Foto: SCANPIX

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et tema ei näe, et erakoolidel oleks munitsipaalkoolide ees eelis või mõni erakooli omanik rikastuks, pigem on probleem selles, et munitsipaalkoolide tase on sedavõrd ebaühtlane, et see sunnib lapsevanemaid otsustama erakooli kasuks.

«Mina ei tunne, et erakoolidel oleks ilmatuma suur privileeg munitsipaalkoolide ees,» lausus Agur ja nentis, et munitsipaalkoolide tase on äärmiselt ebaühtlane, mis tekitab kihistumist ja seetõttu tekivadki erakoolid, kes suudavad pakkuda nõrkadest munitsipaalkoolidest palju kvaliteetsemat taset, vahendas ERR Uudised.

Riigigümnaasiume hakati Aguri arvates tegema seetõttu, et pole piisavalt usaldust koolipidajate vastu ning tahetakse ühtlustada koolide taset.

Aguri arvates tuleks ressurssi panna hoopis koolivõrgu korrastamisele. «Sellega peaks riik ja kohalikud omavalitsused tõsiselt tegema, et lapsevanemad ei peaks paaniliselt valima koolide vahel,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles