Laanet: mitte kas, vaid kuidas tuleb pagulasi vastu võtta

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: arhiiv

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Kalle Laanet ütles Tallinnas rahvusvahelisel rändefoorumil esinedes, et Eestis ei pea täna arutama selle üle, kas pagulasi vastu võtta vaid selle üle, et kuidas seda täpselt teha.   

«Täna ei ole küsimus mitte selles, kas Eesti peaks koos teiste Euroopa riikidega vastu võtma Lõuna-Euroopasse tulevaid pagulasi, vaid kuidas me seda täpselt teeme,» ütles Laanet foorumi avakõnes. «Kindlasti ei taha meist keegi mõelda selle peale, kui 1940ndatel oleks Euroopa riigid pööranud selja Eestist lahkunutele.»

Laaneti sõnul on oluline, et Eesti jagaks koos teiste Euroopa riikidega ühiselt vastutust Vahemere pagulaskriisi lahendamisel ega pööraks selga nendele Euroopa riikidele, kes pagulastulva tõttu on hätta jäänud. «Nii saame Euroopat teha ühtsemaks ja olla kindlad, et ka meile tullakse kõhklematult appi, kui me peaksime abi vajama,» lisas ta.

Sisekaitseakadeemia migratsiooniuuringute keskuse korraldatud rändefoorumil «Pagulaste ümberasustamisega kaasnevad väljakutsed» antakse ülevaade Euroopa Liidu sisserände- ja varjupaigapoliitikatest, samuti erinevate Euroopa riikide kogemustest pagulaste vastuvõtmisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles