Kahtlustus: arst väljastas meelehea eest võltsitud dokumente

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusamet. Illustratiivne foto.
Sotsiaalkindlustusamet. Illustratiivne foto. Foto: Postimees.ee

Prokuratuur tegeleb juba neljandat aastat kriminaalasjaga, mille peategelane on Lääne-Eestis töötav ortopeed.

Lääne ringkonnaprokuratuuri menetluses on kriminaalasi, mille käigus uuritakse, kas üks ortopeed koostas altkäemaksu eest sotsiaalkindlustusametile esitamiseks fiktiivseid tervisekirjeldusi ja muid ebaseaduslikke dokumente.

Dokumendid olid aluseks püsiva töövõimetuse määramisel.

Altkäemaksu kriminaalasja menetletakse ringkonnaprokuratuuri juhtimisel juba neljandat aastat, kuid kohtueelne uurimine ei ole ikka veel lõpuni jõudnud.

Tänavu mai algul lõpetati sama kriminaalmenetlusega seotud menetlus ühe inimese suhtes, kes ise tunnistas, et kasutas võltsitud dokumenti.

Kahtlustatav ei olnud varem kriminaal- ega väärteokorras karistatud ja tunnistas oma süüd, mis ei olnud prokuratuuri hinnangul suur. Selle inimese osas lõpetas prokurör menetluse oportuniteediga. See tähendab, et ta ei saanud kriminaalkaristust, vaid võttis vabatahtlikult rahalise kohustuse ehk nõustus teo hüvitamiseks tasuma riigituludesse 390 eurot.

Võimaliku altkäemaksu eest fiktiivsete terviseseisundi kirjelduste koostamise suhtes menetlus jätkub.

«Selles kriminaalasjas on mitu episoodi. Täpsemalt saab ikkagi rääkida siis, kui uurimine lõpule jõuab,» kinnitas prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm, kelle sõnul ei ole veel teada, millal võiks süüasi kohtusse jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles