Tehnoloogiainvesteeringud saavad 680 miljonit krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanotehnoloogia näitus.
Nanotehnoloogia näitus. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasusutus (EAS) hakkab nädala pärast, 15. septembril vastu võtma tööstusettevõtete toetusetaotlusi tehnoloogiainvesteeringuteks.


Toetuse eelarve aastani 2013 on 680 miljonit, sellest esimeses taotlusvoorus 110 miljonit krooni.

«Toetuse eesmärgiks on soodustada investeeringuid, mis aitavad kasvatada tööstusettevõtete tootlikkust ja ekspordipotentsiaali, toodete lisandväärtust, leida uusi turustusvõimalusi ja luua suurema lisandväärtusega töökohti,» sõnas EASi ettevõtete võimekuse divisjoni direktor Pille-Liis Kello.

Ta alisas, et taoline toetus on esmakordne ning kõrvuti eksporti ja teadmisi-oskusi arendavate abinõudega tugevdab ettevõtteid pikaajalises plaanis.

Tehnoloogiainvesteeringu toetust saavad taotleda Eesti äriregistris registreeritud tööstusettevõtjad, kes on tegutsenud töötlevas tööstuses vähemalt 2 aastat. Toetust saab taotleda ettevõtte põhitegevusalaga seotud investeeringuprojekti elluviimiseks: masinate ja seadmete soetamiseks ning nende kasutuselevõtuks vajaliku immateriaalse vara hankimiseks.

Projekti minimaalne maksumus on miljon, ühistaotlejate puhul 2 miljonit krooni. Hüvitatakse suure tööstusettevõtte puhul kuni 20 protsenti ning väike- ja keskmise tööstusettevõtte puhul kuni 40 protsenti toetatavatest kuludest.

Esimene taotlusvoor avatakse 15. septembril, taotluste vastuvõtt lõpetatakse 30. oktoobril.
Tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetust kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles