Mikser: Siil võttis palgaarmeele ülemineku lõplikult päevakorrast maha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Martin Ilustrumm

Kaitseväe suurõppust Siil külastanud kaitseminister Sven Mikseri sõnul toimib Eesti riigikaitse süsteem usutavalt ning edukas Siil võttis jutud täiselukutselisele kaitseväele üleminekust Eestis lõplikult päevakorrast maha.

«Jälgisin õppuste planeerimist ja õppuse käiku väga tähelepanelikult. Eesti riigikaitse mudel toimib väga hästi,» ütles kaitseminister Sven Mikser pärast kaitseväe suurõppuse Siil külastamist.

«Ma võin juba enne põhjalike kokkuvõtete tegemist kinnitada, et Siil 2015 õnnestus. Eesti mobilisatsioonisüsteem toimib ja meie rahva kaitsetahe on kõrge. Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ja kaitseväe peastaap väärivad nii kaaluka eksami eduka sooritamise eest hinnet viis.»

Kaitseministri sõnul seisab nüüd ees kokkuvõtete tegemine, saadud õppetundide analüüsimine reservarmee ja mobilisatsioonisüsteemi edasi arendamiseks.

Selle nädala reedel lõppev ja kogu Eestit hõlmav Siil 2015 on läbi ajaloo kaitseväe suurim õppus. Siil viiakse läbi iga-aastase Kevadtormi asemel ja seal osaleb kokku üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles