Keskerakondlane Nõukogude okupatsioonist: aitäh tuleks öelda!

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AHTO LAUR
AHTO LAUR Foto: Valimised

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse liige Ahto Laur tervitas 9. mail Nõukogude okupatsiooni kiidusõnadega, erakonnakaaslased mehe mõttekäiku ei jaga. 

Sotsiaalvõrgustikku paisatud arutluses tõdes Laur esmalt, et aastatel 1941–1944 valitses kindlasti Saksa okupatsioon, sellele järgnevasse perioodi võib aga suhtuda nii ja naa, kirjutab Tartu Ekspress. «Mitu linna ehitati üles just tänu NSV Liidu abile? Mitu kooli, tehast, haiglat ehitati? Millisest okupatsioonist me räägime? Aitäh tuleks öelda!» hüüatas ta virtuaalselt. «Täna elame veel just sellel ajal ehitatud hoonetes ja müüme enda inimestele kortereid neis kalli raha eest!»

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatuse esimees ajaloolane Aadu Must nimetas Lauri sattumist juhatusse õnnetusjuhtumiks.

Must täpsustas Postimehele, et Ahto Laur on väga aktiivne erakonna liige, kuid mees seisab eelkõige puuetega inimeste eest, mitte ei tegele poliitikaga.

Algselt ajakirjanikuga kohtuda ja arvamust põhjendada lubanud Laur taandus kokkuleppest hiljem ning eemaldas ka skandaalse postituse. «Kuna ma postitust kirjutades unustasin sõjakuriteod, milles ma tavalise inimesena pole pädev kaasa rääkima, siis leian, et on mõistlik kommentaaridest keelduda ja keelata sellest lugu teha,» resümeeris ta.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles