Majakujuline võileivatort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majakujuline võileivatort
Majakujuline võileivatort Foto: toit ja trend

Tordi valmistamiseks läheb vaja:
2 pk (à 500 g) suurt röstsaia
2 dl vahukoort
2,5 dl majoneesi
¼ tl soola
200 g maksapasteeti
200 g saiamääret või singivõiet
2 marineeritud kurki
200 g õuna- või pirnikompotti
toidukilet tordi katmiseks
Kaunistamiseks:
200 g ürdi- või singimaitselist toorjuustu
150 g värsket kurki
1 porgand
1 kollane ja 1 punane paprika
murulauku
käharsalatit
peterselli
 

Valmistamine:
1. Vahusta koor kõvaks vahuks. Sega vahustatud koor majoneesi ja soolaga.
2. Jaga segu kaheks võrdseks osaks eraldi kaussidesse.
3. Tükelda marineeritud kurgi ja puuviljakompoti tükid võimalikult väikesteks. Sega poole vahukoore-majoneesisegusse maksapasteet ja marineeritud kurgi tükid.
4. Sega teise osa vahukoore-majoneesiseguga saiakate ja puuviljatükid.
5. Lao saiad alusele ühtepidi 3 ja teistpidi 2 tükki.
6. Määri saiadele pasteedisegu, lao veel kiht saiu ja sellele saiakattega segu, korda sama tegevust veel kord ja lao kõige peale kiht saiu.
7. Kata tort toidukilega, aseta peale raskus (näiteks lõikelaud) ning pane külmkappi vähemalt 4 tunniks, veel parem terveks ööks.
8. Lase tordi katmiseks toorjuustul vähemalt pool tundi toatemperatuuril seista, et see soojeneks. Vala kaussi ja hõõru lusikaga pehmeks ja kohevaks – nii on seda kergem tordile määrida. Määri tort pealt ja külgedelt toorjuustuga.
9. Kaunistamiseks haki petersell ja kata sellega tordi küljed. Lõika kurgid õhukesteks viiludeks ja tee sellest katus. Koori porgand, lõika sellest õhukesed ribad ja meisterda aknad ning uks. Tee murulaugust ja paprikatükkidest lilled, käharsalatist põõsad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles