Maadevahetuse kohtuprotsessi jätkumine lükkus nädala võrra edasi

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene maadevahtuse protsessi istung. Esireas prokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis. Tagareas vasakult Ester Tuiksoo, kaitsjad Raivo Laus ja Viktor Särgava, advokaat Maria Mägi, Tullio Liblik, Tarmo Pedjasaar ja Jüri Leppik.
Esimene maadevahtuse protsessi istung. Esireas prokurörid Inna Ombler ja Laura Feldmanis. Tagareas vasakult Ester Tuiksoo, kaitsjad Raivo Laus ja Viktor Särgava, advokaat Maria Mägi, Tullio Liblik, Tarmo Pedjasaar ja Jüri Leppik. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohtus pidi täna jätkuma pärast ligi kolmekuist pausi maadevahetuse protsess, kuid maa-ameti eksjuhi Kalev Kanguri haiguse tõttu lükkus istung 5. oktoobrile.

Kohtuprotsessil jõutakse seniselt prokuratuuri taotletud tunnistajate kuulamiselt nüüd toimikumaterjalide avaldamise ja ka kevadel palju vaidlusi tekitanud jälitustoimingutega saadud tõendite uurimise juurde, kirjutab ERR Uudised.

Kevadel taotlesid advokaadid kohtult hinnangut kriminaalasjas antud jälitustegevuse lubadele, kuid siis leidis kohus, et antud load telefonide pealtkuulamiseks on seaduslikud.

Maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja Rahvaliidu eksjuht, Villu Reiljan, rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja parlamendisaadik Ester Tuiksoo, firmade juhid Einar Vettus, Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur ja Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid Reiljan ja Kangur oma ametipositsiooni selleks, et nende soositud isikud saaksid soodsalt omandada riigile kuuluvaid kinnisasju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles