Ühe põgeniku Eestis jaluleaitamiseks on ette nähtud kuni 10 000 eurot (3)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Sitsiilia külas Augustas.
Põgenikud Sitsiilia külas Augustas. Foto: Francesco Malavolta / Scanpix

Ühe põgeniku jaluleaitamiseks Eestis on nn pearaha 6000-10 000 eurot, selle rahaga aga päris hakkama ei saa, sest nii elamipind kui ka muud kulud on suuremad.

«Kui nüüd lähtuda senisest ümberasustamise praktikast, siis ühekordne pearaha on olnud 6000-10 000 eurot inimese kohta,» selgitas siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi rahvusringhäälingu raadiouudistele, vahendab ERR Uudised.

«Kui me mõtleme, milleks sellest piisama peab, kui selleks, et kuskil renoveerida isikule korter ja ta sinna elama panna, siis kindlasti sellest ei piisa. Aga sellest piisab esmase toimetuleku tagamiseks ja vajaliku õppe tagamiseks, et sellel inimesel oleks võimalik juba iseseisvalt Eestis toime tulla,» kommenteeris ta Euroopa Komisjoni tegevuskava seda osa, mis näeb ette, et liikmesriikidele jaotatakse kokku 50 miljonit eurot toetusraha.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles