Atlandi ookeanil toimuvad Vene-Venezuela ühisõppused

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreiser «Pjotr Veliki».
Kreiser «Pjotr Veliki». Foto: milrf.ru

Venemaa saadab Atlandi ookeanile tuumalõhkepeadega varustatud raketiristleja ja Põhjalaevastiku lipulaeva «Pjotr Veliki», mis osaleb Venezuela sõjalaevadega korraldataval ühisõppusel.


«Pjotr Veliki» ja abilaevade osalemist sõjaväeõppustel on kinnitanud ka mereväe komandör Igor Dõgalo, kelle sõnul osalevad sõjalaevad ühismanöövritel, harjutades uuringute ja päästeoperatsioonide läbiviimist merel, vahendas Interfax.

Eile teatas Venezuela kahe riigi ühiste meremanöövrite toimumisest novembris, millest esialgsetel andmetel pidid osa võtma mitmed Venemaa sõjalaevad ja 1000 sõjaväelast.

Juulis sõlmisid Moskvas riigivisiidil käinud Venezuela president Hugo Chávez ja Venemaa riigipea Dmitri Medvedev uued relvamüügilepingud, mille kohaselt ostis Venezuela raketikaitsesüsteemi osasid.

Vaatamata kahe riigi vahelistele soojadele suhetele, pole Venezuela siiani tunnustanud separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles