Galerii: Vormsi sai uue pritsimaja ja arestikambri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormsi sai uue pritsimaja, mida jagavad omavahel sõbralikult päästeamet ja politsei, kelle poole peal on ka Vormsi esimene ametlik arestikamber.

Vormsi saarele pidulikule sündmusele saabuvatele ametnikele ning pressile etendati sadama esisel merepäästeoperatsioon, kus purjejahilt vette kukkunud inimesi oskuslikult päästeti. Sadamast edasi suunduti koos uue hoone avapidustusele.

Siseminister Hanno Pevkur avas kell 11 Vormsis operatiivteenistuse ühishoone, mis parandab päästjate ja politseinike olmetingimusi ja väljaõppe läbiviimise võimalusi. Uus hoone tagab päästeoperatsioonide korral võimekuse varustuse hooldamiseks ja abivajajatega tegelemiseks.

Vanas komandohoones olid päästeautod ja -tehnika külmades kitsastes ruumides, mida talvel soojendati diiselpuhuriga. Uues, 892 860 eurot maksma läinud 380,5-ruutmeetrises hoones on nõuetekohased päästetehnika ja -varustuse hoiu- ning hooldustingimused, õppeklass kööginurgaga, kahekohaline puhketuba, komandopealiku ja konstaabli tööruum, pesemis- ja riietusruumid, saun ning jõusaal.

Ühishoone projekteeris OÜ Visioonprojekt ning ehitas AS Kuressaare Ehitus. Projekteeritud hoone arhitektuurse lahenduse eesmärgiks oli luua hoone, mis sulanduks Vormsi ajaloolise miljööga, kasutades selleks fassaadil rootsipunast puitlaudist valgete ääreliistudega. Hoonel on voolikukuivatamise torn, mis lisaks põhifunktsioonile võimaldab ülevaadet piirkonnast ja annab hoonele traditsioonilise pritsimaja ilme.

2014. aastal oli kogu Läänemaalt politseile 2047 väljakutset, neist Vormsist 8. Saarel oli 2014. aastal 5 tulekahju, neist mitte ühtegi ei toimunud eluhoonetes või nende abihoonetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles