Siseminister kehtestas idapiiri tähistamiseks hoiatusmärgid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: parnupostimees.ee

Siseministeeriumi teatel jõustus siseministri määrus, mis määratleb riigipiiri valvamist, piirikontrolli ja piirirežiimi hõlbustavate märkide kuju mõõtmed ning nende paigaldamise korra.  

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul paigaldab märgid Politsei-ja Piirivalveamet idapiirile nii maismaale kui ka piiriveekogude jääle ja kallastele eesmärgiga teavitada inimesi, et nad lähenevad kas riigipiirile või piirirežiimi alale, milles liikumiseks on kehtestatud erinõuded. Samuti paigaldatakse märgid riigipiirini viivatele teedele, et inimesed oleksid võimalikult varakult informeeritud sellest, et nad lähenevad riigipiirile.

«Hoiatusmärgi selgitamiseks võidakse paigaldada ka lisateatetahvlid, mille abil on võimalik üldsust teavitada erinevatest hooajalistest piirangutest, näiteks kui isikute minek piiriveekogudele või jääle on navigatsiooniks või liikluseks ohtlike ilmastikuolude tõttu keelatud. Nii hoiatusmärkidel kui lisateatetahvlil on tekst eesti, inglise ja vene keeles,» lausus minister.

Pevkur rõhutas, et kuna piiri läheduses ja piirirežiimi alas liikumisega ja tegevustega kaasnevad erinevad piirangud, mille rikkumine võib kaasa tuua süüteomenetluse ja inimese vastutusele võtmise, siis tehakse kõik selleks, et inimeste teadlikkust tõsta ja süüteomenetlusi vältida.

Uue määrusega kehtestati kolm riigipiiri valvamise ja piirirežiimi tagamisega seotud hoiatusmärki. Hoiatusmärk «SEIS EESTI RIIGIPIIR» hoiatab maismaal riigipiiri ja piiriveekogudel piirirežiimi ala lähenemisest, hoiatusmärk «TÄHELEPANU. «Piirirežiimi ala, kehtivad piirangud» hoiatab piiriveekogul ja selle kaldal lähenevast piirirežiimi alast ja hoiatusmärk «EESTI RIIGIPIIR» hoiatab riigipiirile viivatel teedel riigipiiri lähenemisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles