Facio Ehitus lasi arestida Keskerakonna arved

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kuna Keskerakond on oma Toompeal asuva peakontori renoveerimistööde eest Facio Ehitusele võlgu umbes 11 miljonit krooni, lasi ehitusfirma kohtutäituril erakonna pangaarved arestida.

Facio Ehituse juhatuse esimees Riho Kalve sõnul on Keskerakond oma Toom - Rüütli tänaval asuva peakontori renoveerimistööde eest võlgu umbes 11 miljonit krooni ning kuna partei ei ole võla tagasimaksmise graafikust kinni pidanud, siis ei jäänudki ehitusfirmal muud üle, kui lasta kohtutäituril Keskerakonna arved arestida.

«Nad (Keskerakond -toim.) ei ole tõesti selleks midagi teinud, et vabatahlikult võlad tagasi maksta,» ütles Kalve.

Ta lisas, et kui Facio Ehitus tegi kevadel Keskerakonnale pankrotihoiatuse ja esitas vastava hagi kohtusse, siis sõlmis Keskerakond ehitusfirmaga kompromissleppe, et tasub graafiku järgi oma võla tagasi.

«Kui nad olid vabatahtlikult valmis oma võlga tunnistama ning tagasimaksmise graafiku allkirjastama, siis meil ei saanud selle vastu midagi olla ning võtsime pankrotihagi kohtust tagasi,» ütles Kalve. «Seda graafikut ei ole aga täidetud juba neli kuud. Meie kannatus ei ole ka lõputu.»

Keskerakonna lubadustest mitte kinnipidamise tõttu viiski Facio Ehitus kõik vajalikud paberid kohtutäiturile, kes arestis Keskerakonna arved Eestis. Kalve sõnul pidavat neid arveid olema ligi nelikümmend. Koos arvete arestimisega on kohtutäitur pannud võõrandamiskeelu ka Keskerakonnale kuuluvatele kinnistutele.

Kalve ütles, et nüüd saab Facio Ehitus võtta Keskerakonna arvelt vastavalt sõlmitud lepingule graafikus ettenähtud võlasummasid. Maksegraafik kestab järgmise aasta lõpuni.

«Me oleme ausad inimesed ja võtame korraga just niipalju, kui graafiku järgi kokku lepitud oli, mitte kogu võlasummat korraga,» kinnitas Kalve.

Ta lisas, et Keskerakonna Toompea peakontori renoveerimistööd jäid pooleli pärast seda, kui ilmes, et partei ei suuda tehtud tööde eest maksta. Lõppviimistlus on Kalve sõnul siiani tegemata.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles esmaspäeval Postimehele, et kohtus võla küsimuses Facio esindajatega eelmisel nädalal ning loodetavasti leiab tekkinud olukord oktoobri algul lahenduse, kuna siis laekub erakonnale tavapärane riiklik toetus. Seetõttu ei olevat suurt probleemi.

Täna ei õnnestunud Toobalilt täiendavat kommentaari saada, kuna ta pidavat reedeni haiguslehel olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles