Andmekaitse võib muutuda leebemaks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Peep.
Viljar Peep. Foto: Raigo Pajula

Andmete kaitsmisel ei tasu minna äärmustesse nagu näiteks ajalehes ilmuvate õnnesoovide keelustamiseni, ütles ainus järele jäänud andmekaitse inspektsiooni juhi kandidaat Viljar Peep riigikogu põhiseaduskomisjonile.


Täna õiguskomisjoni heakskiidu saanud Peep vastandus komisjoni esimehe Väino Linde sõnul inspektsiooni praegusele rangemale lähenemisele.

«Isikuandmete kaitsmine on väga vajalik, aga see ei tohi muutuda asjaks iseendas,» ütles Linde Postimees.ee'le, vahendades kohtumisel kõlama jäänut.

Tema sõnul leidis Viljar Peep, et isikuandmete kaitsmine ei tohiks takistada meditsiini arengut või teaduslike tööde avaldamist.

Peep olevat rõhutanud tasakaalu andmete kaitse ja mõistlikkuse vahel ehk ei tema meelest võiks näiteks ajakirjandusväljaannetes jätkuvalt juubilare õnnitleda, vahendas Linde.

Vastavalt varem väljaöeldud graafikule peaks justiitsminister pärast seda, kui komisjoni on oma arvamuse öenud, tegema valitsusele ettepaneku peadirektor ametisse nimetada.

Inspektsiooni senise peadirektori Urmas Kuke ametiaeg lõpeb 30. septembril.

Ametiaeg kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles