Hiiumaa rannikul kaotas mereõnnetuses elu kaks meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiiumaa rannikul laupäeval merest alajahtununa leitud mees suri täna haiglas, sellega tõusis õnnetuse ohvrite arv kaheni.

Laupäeva lõuna paiku juhtus Hiiu vallast Reigi külast paadiga merele läinud meestega seni teadmata põhjustel õnnetus. Üks meestest leiti sama päeva hilisõhtul alajahtununa, teine pühapäeva hommikul mereveest surnuna. Täna hommikul suri alajahtununa toimetatud mees Põhja-Eesti regionaalhaiglas, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kaks meest läksid laupäeval kella 14 paiku Reigi külast päramootoriga sõudepaadiga merele. Kui mehed ei olnud õhtuks koju jõudnud, asusid lähedased neid otsima ning leidsid meeste auto koos haagisega kohast, kust nad olid merele läinud.

Lähedased helistasid kell 21.33 häirekeskusesse ja palusid abi meeste leidmiseks. Sealt ühendati kõne merevalvekeskusesse, kelle juhtimisel merepäästesündmusi lahendatakse. 61- ja 66-aastase mehe otsingutele suundus Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull, kaasatud oli lennusalga kopter ja kohalikud vabatahtlikud.

Kell 23.03 leiti Hiiu vallas Reigi lahe Ninametsa poolsaare ja Ninalaiu vaheliselt alalt merest kivil istumas 61-aastane alajahtumise tunnustega mees, kes toimetati kohalikku haiglasse. Ööl vastu 17. maid kell 3.15 otsingud lõpetati ja otsustati teise mehe otsimisega jätkata hommikul. Pärast otsingute lõpetamist toimetati haiglasse viidud mees kopteriga edasi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

17. mai hommikul kell 9.28 jätkati otsingutega. Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull suundus merele ning politseijaoskonna jalgsipatrull läks otsingutele mere kaldale Ninaotsa lähipiirkonda. Hüdrokostüümides vabatahtlikud suundusid otsingutele madalas vees, et veelkord üle vaadata Ninalaiu piirkond. Kell 11.05 leidsid vabatahtlikud kaduma jäänud 66-aastase mehe surnukeha umbes 200 meetri kaugusel kaldast Reigi lahest, Ninametsa poolsaare ja Ninalaiu vaheliselt alalt. Merepäästepatrull toimetas surnukeha Kõrgessaare sadamasse.

 Merelt kummuli asendis leitud paadi koos selle all olnud päästevestidega toimetas merepäästepatrull samuti Kõrgessaare sadamasse. Kokku osales meeste otsinguil 16 inimest Hiiumaalt, lisaks lennusalga kopteri meeskond.

Kärdla politseijaoskonna juht Aare Allik avaldas hukkunute lähedastele kaastunnet. Õnnetuse põhjused on teadmata - ei ole teada, miks paat ümber läks ja mehed merre sattusid.

«Rannarahvas on läbi aegade merd nõudmas käinud, kuid hea on, kui kaldale jäävatele lähedastele antakse teada, mis ajaks plaanitakse tagasi jõuda. Kui kokkulepitud ajaks ei ole koju tagasi jõutud, siis on võimalik inimesi aegsasti otsima hakata ning siis on suurem ka tõenäosus inimelude päästmiseks,» lausus Allik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles