Siim Kallas: 100 000 välismaalase kõrval on mõnisada põgenikku tühiasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eestis elab üle 100 000 välismaa kodaniku ning seetõttu ei oleks mõnesaja põgeniku vastuvõtmine meile suu probleem, leiab endine Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas.

Siim Kallas rääkis saates «Välisilm», et põgenikeprobleemist on Euroopa Komisjonis räägitud aastaid, kuid nüüd tulid eksperdid välja ettepanekuga saavutada liikmesmaade vahel probleemi lahendamiseks konkreetne kokkulepe, vahendas ERR Uudised.

«Ma kujutan ette, et kui eelmises komisjonis oli teema number üks euro ja kõik sellega seonduv, siis selles komisjonis võiks see sama põgenike teema kujuneda teemaks number üks,» arvas Kallas.

Saatekülaline tuletas meelde, et Eesti võttis Vabadussõja järel vastu tuhandeid vene valgekaartlasi. 1944. aastal võtsid aga lääneriigid vastu kümneid tuhandeid eesti põgenikke.

«Ei saa kogu aeg olla nii, et kardame, mis need üheksa-kümme inimest on, kust me need hambaharjad võtame, kuidas me nad ära toidame, meil on 104 000 välismaa kodanikku, meil on üks miljon [Eesti] kodanikku - mis protsent see [põgenikud] on?» arutles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles