Sarkozy soovitab Moskval austada kokkuleppeid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi delegatsioon (vasakult) Javier Solana, Jose Manuel Barroso, Nicolas Sarkozy ja Vene liider Dmitri Medvedev täna Moskvas.
ELi delegatsioon (vasakult) Javier Solana, Jose Manuel Barroso, Nicolas Sarkozy ja Vene liider Dmitri Medvedev täna Moskvas. Foto: AP / Scanpix

Prantsuse president Nicolas Sarkozy soovitab Moskval austada lubadust viia väed Gruusiast välja ja hoiatas Kremlit, et Euroopa Liidul on selles küsimuses ühtne seisukoht.


Gruusia teatas täna, et mingit vägede väljaviimist pole ja Venemaa tugevdab hoopis positsioone Musta mere sadamalinna Photi äärerajoonides, vahendas AP.

Venemaa väitel on Gruusia puhvertsoonis rahuvalvajad ja nende viibimist seal rahuleping ei keela. 

Sarkozy juhitav ELi delegatsioon rõhutas täna ka vajadust uniooni vaatlejate kiirest lähetamisest kriisipiirkonda.

Varsti pärast Prantsuse liidri saabumist Moskvasse teatas aga Vene välisministeeriumi esindaja, et Venemaa vastustab ELi sõltumatute vaatlejate misiooni Gruusiasse.

Prantsuse riigipead on kritiseeritud seetõttu, et ta andis Venemaale liiga palju ruumi 12. augustil allkirjastatud relvarahuleppe tõlgendamiseks.

Pärast Moskva kohtumisi sõidab Sarkozy Thbilisisse, kus kohtub president Mihheil Saakašviliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles