Laevakaitsjate kohtuotsus lükkus vähemalt juulini edasi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Lauri Ader ja Roman Obeltšak (paremal) 2014. aasta aprillis Indias Chennais. Meeste taustal on hotell Shelter, kus nad pärast vanglast vabanemist elama hakkasid.
Laevakaitsjad Lauri Ader ja Roman Obeltšak (paremal) 2014. aasta aprillis Indias Chennais. Meeste taustal on hotell Shelter, kus nad pärast vanglast vabanemist elama hakkasid. Foto: Tairo Lutter

India ülemkohus jättis Eesti laevakaitsjate asjas otsuse enne suvepuhkust langetamata ja seoses sellega lükkus otsus edasi vähemalt juulini.

Arvestades, et alates selle nädala algusest kuni juuni lõpuni India ülemkohus puhkab, ei ole kohtuniku otsust tõenäoliselt oodata enne juulit, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Välisministeerium on nördinud, et kohus ei teinud otsust enne suvepuhkusele minekut ning seetõttu ei saa laevakaitsjad Indiast jätkuvalt lahkuda.

Laevakaitsjate isiklike asjade tagastamise osas tehti otsus Madurai kohtus aprillis. Advokaadi info kohaselt peaksid laevakaitsjad saama oma isiklikud asjad tagasi 23. mail. Madurai kohtu otsuse kohaselt peavad asjade kättesaamisel viibima kohal kõik laevakaitsjad, Tuticorini magistraadikohtu esindaja ning Tamil Nadu osariigi politsei esindaja.

Asjade tagasi saamiseks sõidavad laevakaitsjad sel nädalal Tuticorini. Samuti sõidab sinna Eesti India saatkonna diplomaat, kes jälgib, et asjade tagastamine toimuks korrektselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles