Keskerakondlane: Venemaa ei kujuta Eestile täna mingit ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson kandideeris parlamenti toona veel perekonnanime Must kandes.
Kadri Simson kandideeris parlamenti toona veel perekonnanime Must kandes. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonda kuuluva riigikogulase Kadri Simsoni (Must) sõnul ei kujuta Venemaa tänasel päeval Eesti riiklikule julgeolekule ohtu.

«Need hirmujutud, et järgmised oleme meie - ma ei jaga seda arvamust mitte kuidagi,» vahendasid ERR Uudised riigikogulase Kadri Simsoni «Reporteritunnis» öeldut.

Simson rõhutas Eesti kaitsetahte ja kaitsele kulutatavate ressursside olulisust ning vajadust keskenduda ka sellele, et Eesti elanikud oma riigis ei pettuks.

«Ma arvan, et me oleme võimelised ennast kaitsma, ka tänu sellele, et me oleme Euroopa Liidu (EL) ja NATO liikmed ja meie heidutus on täna juba väga tugev. Nii et ma ei näe seda agressiivsust meie suunal üldse võimalikuna,» selgitas ta.

Ta märkis, et kohtus eelmisel nädalal ELi kõrge sõjaväelise esindajaga ning selle kohtumise põhjal jõudis ta seisukohale, et paralleel 1939. aastaga ei ole adekvaatne.

«Sellist passiivsust, nagu oli enne Teist maailmasõda, tänases maailmas pole olemas,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles