Johannes Kert Ukrainas: separatistide rünnak võib üldse ära jääda

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Kert
Johannes Kert Foto: SCANPIX

Ukraina ekspertide sõnul võib separatistide suurrünnak üldse ära jääda, kui seda järgmise pooleteise kuu jooksul ei toimu, ütles riigikogu liige Johannes Kert.

«Nad (ukrainlased - toim) arvavad, et mingi kriitiline hetk saab selleks ajaks üle ja see olukord, kus on koondatud väga suured väed, hakkab ka Moskvale üle jõu käima, sest palgasõduritele tuleb ju kogu aeg küllalt kõrgeid palku välja maksta. Ja see pole kõige lihtsam. Maksab ka laskemooon, lisaks tuleb suuri kulutusi teha Donetski ja Luganski elanikkonna ülalpidamiseks,» vahendas ERR Uudised Kerdi sõnu «Aktuaalsele Kaamerale», kes on koos riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ning komisjoni liikme Ants Laaneotsaga neljapäevasel visiidil Ukrainas, kohtudes Kiievis ülemraada spiikri Oleksandr Turtšõnovi ja teiste juhtidega.

Ta lisas, et kindlasti on Moskva tähelepanu ka sellel, mis toimub praegu ELis ja hellitatakse lootust, et mõne liikmesmaa algatusel võidakse sanktsioone kas leevendada või need hoopis tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles