Arvo Pärdi autorikontsert Berliinis läks täismajale

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvo Pärdi autorikontsert Berliini kontserdimaja täissaalile eile õhtul oli president Toomas Hendrik Ilvese Saksamaa riigivisiidi üks emotsionaalsemaid tipphetki.

Külaliste seas olid liidupresident Joachim Gauck ja proua Daniela Schadt ning Bundestagi president Norbert Lammert.

President Ilves, kes andis kontserdi järel vastuvõtu Saksamaa riigipea auks, tänas Berliini kontserdi eest Arvo Pärti, Tõnu Kaljustet, Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Tallinna Kammerorkestrit, Arvo Pärdi Keskust, Eesti Kultuuriministeeriumi, kontserdiagentuuri Adler, Kontserdimaja Berliin, presidendi kultuurirahastut ja Eesti ettevõtjaid, kes seda toetasid.

Arvo Pärdi ühed olulisemad loomingu-aastad möödusid Berliinis. Kuigi rahvusvaheliselt tuntuim helilooja jõudis oma kuulsa tintinnabuli stiilini Tallinna Mustamäe korteris, siis Berliinis arendas ta oma stiili välja – just seal on sündinud ka paljud tema tuntumad teosed.

President Ilves kinkis liidupresident Gauckile Nora Pärdi pildistatud foto 9. novembrist 1989, millel oma Berliini kodus istub naeratav Arvo Pärt ja vaatab televiisorist, kuidas Berliini müür langeb.

Nüüd tõime me Arvo Pärdi Berliini tagasi, ütles Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles