Mihkel Raud toetab Ossinovskit: erakond vajab munadega juhti

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Mihkel Raud.
Riigikogu liige Mihkel Raud. Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) ridades uude riigikokku valitud Mihkel Raud teatas sotsiaalmeedias, et näeb erakonna uue esimehena Jevgeni Ossinovskit.

Raud tõi oma Facebooki lehel välja kolm põhjust, miks tema hinnangul on senine aseesimees Ossinovski esimehe kohale parem kandidaat kui pea viis aastat erakonda juhtinud Sven Mikser.

«Esiteks ja peamiselt seetõttu, et tänane Sotsiaaldemokraatlik Erakond vajab juhti, kellel on munad. Kes julgeb teha suu lahti seal, kus keegi teine ei julge. Keda ei saa lihtlabaselt ära osta. Kelles on jõudu Eestist hoolida ka siis, kui isiklikult oleks kasulikum seda mitte teha. Kes on sotsiaaldemokraat ka sellel hetkel, kui pragmaatiliselt tundub mõistlikum reformierakondlane olla. Jevgeni on selline mees,» kirjutas Raud. Ta lisas, et on Ossinovskit ligi aasta kõrvalt näinud ning julgeb sellele väitele kahe käega alla kirjutada.

«Teiseks kardan ma väga tõsiselt, et praegu valitud «iga hinna eest võimul» kurss viib meid hoopis tagasi pisikeste nišiparteide suitsunurka, kus meie erakond aastaid viie-kuuekesi tiksus. Sven Mikseri juhtimisel tõusis SDE arvestatavaks poliitiliseks jõuks ning kogus ebamugava partnerina ka konkurentide respekti. See on täna kahjuks muutumas,» jätkas Raud. Sotsiaaldemokraatidest on tema hinnangul saamas kartellierakond selle sõna kõige murettekitavamas tähenduses.

«Me ei taha olla sülekoera rollis, kuid võtame sujuvalt üle isegi konkurentide kulunuima retoorika stiilis «kui me ei käitu nii ja naa, siis tuleb Edgar Savisaar». Hirmust konkurentide ees on ohtlikum vaid üks – oht muutuda nendesamade konkurentide lahjaks koopiaks,» märkis Raud.

Kolmanda põhjusena tõi Raud välja selle, et näeb Ossinovskis tõsist soovi erakonna esimees olla. «Et tema silmades on sära, ükskõik kui läägelt see ka ei kõlaks. Et tal on mõtteid, kuidas erakonda mitte lihtsalt paari aasta jagu edasi lohistada, vaid tulla ja võita ka järgmised valimised. Ma näen Jevgenis riigimeest. Selliseid mehi ei ole tänases Eestis kuigi palju».

30. mail Pärnus kogunev SDE üldkogu valib erakonnale kaheks aastaks esimehe ja aseesimehed ning juhatuse, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uue koosseisu. Lisaks kinnitab üldkogu esimehe ettepanekul ametisse uue peasekretäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles